Skip to content

Conferința „FAMILIA, CASA SUFLETULUI COPILULUI. EDUCAȚIA ÎN IUBIRE”

Înregistrarea integrală a conferinței:

Sunt ocazii magnifice, momente magistrale… Nouă, la Iași, aseară, ne-a fost dat să trăim în această cheie. Am intrat în domeniul regal, al Raiului. (Cum aș putea gândi vreodată că Dumnezeu ar prefera sau ar dori să fie închis în spații mici, când El este Regele inimii mele, când domeniul Său este nemărginit și neasemuit de frumos? Ar trebui să fiu o creatură extrem de mică în trăire și nu vreau să fiu astfel. Poate tocmai de aceea claustrofobia mă ajută, mă ferește să-mi doresc să trăiesc la scară duhovnicească mică.)

Călăuză ne-a fost minunatul Părinte Profesor Doctor Constantin Necula. Pe lângă titlul pământesc de ”doctor”, Părintelui Profesor Necula i se cuvine toată demnitatea Cavalerilor Regelui. Am fost aseară într-un spațiu mare, cea mai mare sală de conferințe pe care o are municipiul Iași la ora actuală și s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Au fost prezenți aproape 2000 de oameni de o frumusețe sufletească angelică, care au umplut până la refuz sala, holurile clădirii, cu dorința vie de a-l ține strâns în brațele pline de iubire ale sufletelor lor pe părintele Necula. După aproape 4 ore de regal nu se mai dădeau plecați, sufletul le era uns cu mirul cuvintelor părintelui profesor și ar fi vrut să nu se mai încheie ziua. Iar părintele bucuriei duhovnicești le vorbea, în picioare tot timpul și cu acea iubire fără de sfârșit, acea iubire care te emoționează până în cea mai profundă fibră de suflet… și te întărește ca să fii mai bun, te încurajează că poți fi astfel, că singura persoană cu care trebuie să te măsori ești tu însuți/însăți, iar modelul tău este cel divin.

Îi mulțumesc din tot sufletul Părintelui Profesor pentru că a acceptat invitația Asociației PRORELIS. Îi mulțumesc dragii sale familii, care îl sprijină enorm în îndeplinirea misiunii și care îngăduie, cu tot efortul pe care îl presupune, să-l împartă cu noi. Părintelui profesor care este fascinant, magnific, îi mulțumesc cu lacrimi din acelea care izvorăsc dintr-o bucurie de dincolo de frumusețile lumești. Îi apreciez efortul uriaș (proaspăt întors de la Conferința din Germania, referent la Simpozionul Internațional de la Iași, interviuri televizate, conferințe etc.) și îl rog pe Bunul Dumnezeu să-l răsplătească și să-l țină în iubirea Sa neasemuită.

Asociația PRORELIS mulțumește tuturor persoanelor frumoase care s-au implicat în reușita evenimentului: toți prietenii prezenți, minunatului cor al Mitropoliei (dirijat de maestrul Mirel Nechita), consilierilor mitropolitani care s-au implicat în organizare (pr. Hrisostom Rădășanu, pr. Sebastian Teacu, pr. Cristian Barnea), pr. Nicodim Petre care consiliază minunat pe tinerii din ATOR, Domnului Prof. Univ. Dr. Constantin Cucoș, părintelui meu paroh Mihai Ciocan.

Mulțumim Înalt Preasfințitului nostru Mitropolit Teofan care ne ajută mereu în proiectele Asociației, inclusiv în organizarea regalului din data de 12 mai 2016. Mulțumim partenerilor: APOR Iași, ASCOR Iași, ATOR Iași, PRO VITA Iași, Liga Studenților Universității Al. I. Cuza Iași. Aș vrea să găsesc preafrumoase cuvinte. Le meritați…

Părinte Profesor Constantin Necula, noi, cei din Iași, tare mult vă mai iubim! De abia așteptăm noua revedere. Mulți ani să ne trăiți! Spor de la Domnul în tot ceea ce lucrați pentru El și pentru noi, cei mici și dragi ai Lui!

Doamne ajută!

Fulvia Horobeț.

 

 

În cadrul Zilelor PRORELIS, în data de 12 mai 2016, de la ora 18, la Centrul de conferințe Providența din Iași, s-a desfășurat evenimentul mult așteptat de către ieșeni, Conferința „FAMILIA, CASA SUFLETULUI COPILULUI.  EDUCAȚIA ÎN IUBIRE”.

Evenimentul a fost mediatizat de portalul Doxologia.ro.

 

Afis Conferinta 4